luni, 7 mai 2012

Baia de Aramă 15-20 iulie 2011, ziua I

   
 Si uite ca după petrecerea timpului necesar refacerii și încărcării bateriilor organismului, de altfel  plăcut consumate în timpul primei tabere, în dimineața zilei de 15 iulie, după bifarea punctelor de pe ordinea de zi (prezență, proces verbal de protecție a muncii, sfaturi și rămas bun) pornim motoarele autocarului condus de același dom' Vasile și purcedem grăbiți către a doua noastră casă pentru o săptămnână, Baia de Aramă.  Vinovații?  Elevi ai școlilor nr. 29, nr. 9 și ai școlii nr.5 din Galați.
 
  Și cum nu se poate merge fără o pauză pentru a pune burtica la cale și a mai vizita câte ceva, facem o oprire la Mănăstirea Dintr-un lemn


Bisericuța construită (după cum spune legenda) dintr-un singur stejar
    Mai departe, parcurgem drumul către Comuna Polovragi unde vizităm celebra peșteră, Polovragi.

   După ce ne-am răcorit frunțile în adâncurile peșterii legendare și locuite încă din cele mai vechi timpuri, ne continuăm drumul, care voioși care somnoroși spre Tg. Jiu unde facem un popas și vizităm Ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi reprezentat de Coloana Infinită, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii:

Coloana infinită


Poarta Sărutului

Masa Tăcerii     După ce captăm câteva fotografii care să ne amintească peste ani despre frumoasele locuri vizitate, pornim prin mirificul ținut al Olteniei, direct spre Baia de Aramă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu